Alla bör lära sig hlr!

Oavsett vilket yrke man har, så är en hlr utbildning ett bra val. Det är något man kan ha nytta av när som helst i livet egentligen. En del arbetsplatser ser till att alla deras medarbetare får en hlr utbildning via jobbet, men är inte fallet så för dig, så kan du välja att gå en kurs i hlr på egen hand. Att lära sig hlr gör att du kan rädda liv. Det är viktigt att utföra just hlr och någon till exmpel drabbas av plötsligt hjärtstopp. Skulle det ske, så är även en hjärtstartare ett måste, för att öka chanserna för personen att överleva. 

Alla kan göra hlr!

Det är inte så värst svårt att lära sig hlr. grundtekniken är enkel, det är 30 komprimeringar och 2 inblåsningar. Självfallet måste man ju tillföra teknikträning och lära sig varför man gör som man gör, och hur man gör det, och det gör man just via en hlr utbildning. Drabbas någon av plötsligt hjärtstopp, så är överlevnadschanserna ganska små, men de ökar rejält genom att man påbörjar hlr samt använder sig av en hjärtstartare. Därför är det viktigt att påbörja hlr så snart som man kan, för varje minut som går utan, ju större risk är det att personen som drabbats avlider. Använder man dessutom en Hjärtstartare inom 3-5 minuter ökar överlevnadschansen till ca 70 %.

Just hjärtstartare är även det viktigt att kunna använda samt se till att ni har en på ert kontor! Se gärna även till att registera den i hjärtstartarregistret på nätet!

 

 

20 Jan 2018