Dags att planera julgåvor

Det börjar bli dags att planera för julgåvor nu, så att man inte står där i sista minuten med andan i halsen och en massa frågetecken att reda ut. Den som har anställda måste tänka ut något som passar gemene man och det är inte alltid så lätt. En ask lyxig choklad går väl för det mesta hem, men är det särskilt kul? Som tur är så finns den en massa smarta idéer att dra fördel av på nätet. För julgåvor till företag tycker jag att Bravo Profil är ett suveränt exempel.

Ett kort där man får välja presenten själv

Nämnda företag har ett koncept som tydligen är det mest populära av alla - julklappskortet heter det och fungerar som ett presentkort. Man kan välja att köpa julklappskortet i två valörer så att säga och den dyrare valören kommer med en extra gåva. Så smart. Marknadsföring när den är som bäst ändå.

De klassiska gåvorna

Förslag på julgåvor som går hem hos de flesta (man kan inte förvänta sig att få alla rätt) är bl.a. grejer till köket, badrummet, sovrummet eller hemmet i allmänhet. Mat och godis gillar de flesta, liksom teknik och upplevelser. När det kommer till kläder är det lite svårare för här måste man kolla upp saker som stil och storlek osv - ofta ett lite risky kort. Den som köper ett presentkort ger mottagaren möjlighet att själv välja sin present och det är väl ingen som tycker att det är en dålig idé?

 

10 Oct 2018