Flytta till Skåne?

Funderar du på att flytta till Skåne? Vill du bo i en storstad som Malmö, eller Lund, eller vill du ut på landsbygden? Det är ju även bra att ha ett jobb klart i Malmö eller Lund, eller om du ska plugga. Det före du flyttar. Skåne är faktiskt det län som är mest populärt att flytta till just nu,m det visar i alla fall statistik som gjorts. 

Förra året var det 3 500 personer fler som flyttade in från övriga Sverige till Skåne än antalet som flyttade ut. Det är de  högsta siffran under hela 2000-talet. Snittet de senaste tio åren har legat på 1 800–1 900.

Hitta boende

Om du ska flytta till Skåne är det ju rätt bra att skaffa dig ett boende. Ska du studera så finns det ofta bra studentbostäder att hyra till bra pris. Även du som ska jobba kan hitta bra lägenheter som inte är allt för dyrare. Det är dessutom lättare att hitta bostad i till exempel Malmö än vad det är att göra i Stockholm.

Ett annat alternativ är så klart att köpa hus. Men det är ju bra att veta om det är så att du ska vara kvar typ för alltid eller om du kanske vill flytta igen. Ett hus är ändå en rätt stor investering att göra.

På nätet kan du hitta vad det finns för hyresvärdar att hyra hos i de olika städerna, samt även mäklare för hus.

15 Jul 2021