Företagande i Sverige

Att ha Sverige som utgångspunkt när man vill driva ett eget företag har sina för- och nackdelar. Vi är ett ganska välorganiserat land som inte diskriminerar lika mycket som på de flesta andra håll. Här kan i stort sett vem som helst, oavsett bakgrund, komma igång som egenföretagare. Bland nackdelarna syns höga skatter och hård kontroll - men dessa nackdelar kommer ju inte heller helt utan sina positiva sidor.

Fler företag i södra Sverige

Företagarkulturen ser också lite olika ut i olika delar av vårt avlånga land. Nere i syd startas och stängs nya företag i lite högre tempo än i de nordligare delarna, man kan ana en lite modigare trend. Oavsett vad för företag man väljer att starta, eller var, så är det viktigt att ha en bra redovisningsbyrå med sig från start. Det är en utgift som man ofta kanske känner att man klarar sig utan - åtminstone initialt - men i ärlighetens namn så är det ett smart drag att redan från början få struktur och ordning på ekonomin.

Det finns mången redovisningsbyrå Malmö och kanske är det svårt att veta vilken som är värd ens investering. Vår rekommendation är att välja en med gott rykte och många nöjda kunder bakom sig. Det är inte alltid vare sig den dyraste eller den med störst namn som ger mest valuta för ens slantar.

 

18 Oct 2019