Funderar du på att expandera företaget?

Är det så att du har funderingar på om det är dags att expandera ditt företag? Det finns en del tecken som tydligt talar om ifall det är så att ditt företag är redo för att expanderas. Om det är så att du hade en bra idé och sedan har byggt ditt företag från det så måste du för att växa ytterligare vara beredd på att satsa. Du måste känna passion för det du gör. Du måste känna att det är detta du vill ägna dig åt.

Tecken på att det är dags att expandera

Är det så att ditt företag drar in pengar och ni har intäkter, så är det bra, för det är inte så för alla företag. men tänk på att det är skillnad på intäkter och vinstmarginal.

Har du en affärsmodell som kan ge er plusresultat på lång sikt?

Om företaget går med vinst eller har en realistisk plan för att göra det framöver så kan ni vara redo att växa.

Ett annat tecken på att det är dags att växa sig större är att du har ett bra team. För att växa är det ett måste att ha med människor som antingen har rätt teknisk kunskap eller erfarenhet av att jobba i ett större, blomstrande företag.

Sedan är det så att det bör vara en bra likviditet hos företaget. Du måste ha likvida medel för att kunna växa. Dock går det bra även att ta ett företagslån. Du kommer att behöva pengar för fler medarbetare, större lokaler och mer produktionsmaterial, samt att du behöver investera i verksamheten.

13 Dec 2019