Ibland måste man ha en stor skrivare

En skrivare är något som både företag och privatpersoner har behov av. Fördelen många företag har är att de kan satsa på lite mer avancerade maskiner. Det är inte ovanligt att en skrivare inte bara är en skrivare utan det är även en kopieringsmaskin samt kanske har massa andra funktioner. En liten skrivare fungerar utmärkt i hemmet, men på företag kan man ibland ha behov av så kallade storformatsskrivare. En storformatsskrivare är vad det låter som, en skrivare som kan skriva ut stora format. Med en sån kan man skriva ut banners, roll-Ups, canvastavlor, affischer och så vidare. Smidigt och smart.

Hyra eller köpa?

Den som har ett företag kan välja mellan att köpa egna skrivare, eller så väljer man att hyra dem. Fördelen med att hyra skrivare i olika storlekar är att man alltid kan få service på dem om de skulle krångla. Det gör det hela lite smidigare, särskilt om man inte har en egen IT-avdelning som kan sköta den biten.

Vad ska man ha för skrivare hemma?

För privatpersoner så krävs det inte lika avancerade skrivare. Det beror så klart på vad det är du vill skriva ut. Men ofta kan det räcka med en mindre variant med skrivare och scanner i ett om man så säger. Sedan finns det ju även smarta fotoskrivare om du vill skriva ut bilder och rama in till exempel. 

18 Jan 2019