Kan man göra reklam för allt?

Vi som jobbar med seriös reklam har naturligtvis en hel del etiska riktlinjer när det gäller reklam och vad vi väljer att jobba med. Det är ju inga problem att lyfta saker som att byta fönster i Lidköping, skateboards i Stockholm eller olika matvaror till exempel. Däremot känns det inte OK ett göra reklam för saker som pornografi, våldsbejakande saker eller produkter från länder som är den aggressive i en konflikt mellan två länder. 

Hur avgör vi?

Vi har valt, precis som många andra företag, att bygga upp en policy. I den har vi tagit upp olika produkter som vi inte vill göra reklam för och också vilka saker som kan ligga till grund för att tacka nej till ett uppdrag.  

Med hjälp av det dokumentet får vi en tydlig väg att gå som alla medarbetare känner sig nöjda med och man slipper ta beslut som enskild person. 

Tips för dig som vill göra reklam själv

Du kanske har ett mycket litet företag och inte vill lägga pengar på ett reklamföretag? Då kan du på ett billigt sätt synas ändå. 

  • Besök branschmässor och ha med en "tapp-lapp" med dina uppgifter på
  • Skicka ut mejl till potentiella kunder
  • Bygg upp en sida på Facebook som länkar till din hemsida
  • Lägg lappar på caféer, toaletter eller andra allmänna utrymmen

Det hela handlar om att synas och det är klart, väljer du att anlita en reklambyrå så blir det ett bättre resultat men man kan göra en hel del själv också. 

2 Apr 2022