Klä sig rätt för jobbet

Oavsett jobb eller yrke så är det viktigt med rätt sorts arbetskläder om man så säger. Inom en del yrkesgrupper så är det ofta bestämda arbetskläder och skyddskläder när man jobbar. Det för att arbetet i sig kräver det. Men jobbar man på kontor eller andra ställen så har man ofta själv ett val av vad man ska ha på sig. Dock kan det vara så att jobbet har klädkoder som är bra att följa. Generellt kan man säga att inom kontor med mera är det alltid bättre att vara överklädd än vad det är att vara underklädd. Men det gäller ju hitta balansen och inte vara allt för överklädd heller. 

Kläder för arbetsintervjun

Så klart beror även klädvalet här på vad du ska på för intervju. Att klä dig snyggt och propert funkar dock på de flesta intervjuer. Vad du har på dig återspeglar en del om vem du är och när arbetsgivarna tänker på dig som kandidat, så kommer de även komma ihåg vad du hade på dig. Även om du har rätt kvalifikationer och är charmig och gör alla rätt, så kan smutsiga kläder, eller trasiga kläder dra ner hela intrycket av dig. 

Fråga arbetsgivaren

Om du är osäker på vad för arbetskläder du bör ha på dig på jobbet så är det alltid bra att höra med arbetsgivaren. Kanske de står för arbetskläderna om du jobbar på fabrik. Är det jobb på kontor får du så klart stå för dina kläder själv, men kan vara bra att klä dig som resten av medarbetarna. 

19 Mar 2020