Märkning av varor

Visst saknas något på dessa fina burkar?

Hur vet vad som finns i varje förpackning man ser? Hur får man reda på saker som märke, pris och innehållsspecifikation? Ibland är hela förpackningen i sig tryckt med all denna information men ofta får man den via etiketter. Etiketter är limlappar som fästes på produkter för att delge specifik information och om du tittar dig omkring lite så ser du snart att det finns etiketter precis överallt.

Gör egna etiketter

Etiketter är inte bara behändigt för den som vill sälja något, utan också för dig själv att använda hemma för att märka saker. Man kan beställa egna etiketter med allt från sin egen adressinfo (som man kan klistra på avsändarsidan på brev till exempel) till innehållsinfo i olika lådor i köket eller på kontoret. 

Organisera

För företag är etiketter, av uppenbara skäl, ännu mer användbara. Även om det kan vara praktiskt att sortera med hjälp av etiketter hemmavid så är behovet oftast mycket större på ett företag. Ju fler kategorier man har att hålla ordning på - av produkter, filer och foldrar eller avdelningar - desto större blir ens behov.

Man kan beställa egna etiketter från företag som specialiserar sig på detta, till exempel Dekalvaruhuset. När man beställer etiketter så får man dem precis som man vill ha dem - måttanpassade och med det innehåll och den design man önskar. Man kan givetvis även beställa tomma etiketter för att själv sedan kunna skriva ut innehåll på.

1 Feb 2019