Måste man bokföra?

bokföra

Alla företag som finns är så att säga bokföringsskyldiga. Det spelar ingen roll om du har en enskild näringsverksamhet eller om det är ett aktiebolag, handelsbolag eller en ekonomisk förening. Det är en del olika instanster som är intresserade av din bokföring. Det är leverantörer, banken och Skatteverket. Skatteverket vill att du bokför så att det blir rätt när du sedan redovisar. Bokföring kan du göra själv, resten kan du lämna till redovisningsbyråer Bålsta

Vad innebär bokföringsskyldigheten?

Det är bra för din egen skull att ha ordning på alla papper. Om du sköter din bokföring på rätt sätt så behöver inte din revisor eller din redovisningsbyrå lägga så mycket tid på att hjälpa dig, vilket gör att det inte kostar en massa onödiga pengar. 

Du ska bland annat se till att löpande bokföra alla affärshändelser, se till att det finns verifikationer för alla bokföringsposter samt arkivera räkenskapsinformationen. Du ska även upprätta årsbokslut eller årsredovisning. Allt som påverkar ekonomin i ett företag måste bokföras.

Få hjälp med ekonomitjänster

Du som känner att du inte kan eller inte har tiden att bokföra, redovisa mer mera kan satsa på att anlita redovisningsbyråer Bålsta om du vill. Då får du ett komplett utbud av ekonomitjänster. I det så kan det ingå bokföring, redovisning, deklaration, löner, samt rådgivning. Du kan då lägga din tid på att sköta företaget på andra sätt helt enkelt. Det är många företag idag som väljer att anlita en redovisningsbyrå för att få hjälp med den ekonomiska biten. 

2 Nov 2019