Olika former av lån

Ibland så kommer det tillfällen då man länsar sin spargris, men inser att de pengarna inte räcker. Det kan ju då och då i livet komma oväntade utgifter. Är de då så att man inte sparat tillräckligt, då kan det vara så att man behöver ett lån. Ett lån kan så klart tas till andra saker, det måste inte vara oväntade saker. Det kanske är en bil du har i sikte eller något annat? Oavsett vad det är du ska låna till, så är det alltid bra att kolla av vad det finns för olika lån. Det finns ju en massa olika att välja på. Ofta kan det skilja sig åt i ränta och villkor på dessa. På dittlån.se kan du få hjälp med att jämföra. Då slipper du göra det på egen hand. 

Lån för olika behov

Idag finns det lån för privatpersoner så väl som det finns för företag. Dessa är i sin tur uppdelade i olika former. Det är bolån, billån, sms lån, privatlån, samlingslån, företagslån, företagskredit och så vidare. Vissa kan man direkt förstå vad de är för lån, bolån för bostad, billån för bil. Privatlån, blancolån, sms lån med flera andra är ganska lika och de pengarna är för vad du än behöver.

En sida som jämför

Idag finns det gott om jämförelsesajter, men inte alla håller måttet. Dock finns det flera bra och en av dem är just dittlån.se. Läs mer om hur nytt koncept utmanar lånemarknaden på di.se. När ett lån ska tas, så vill man ju ha den bästa räntan, en bra amorteringsplan och bra villkor. Det kan vara svårt att leta upp detta på egen hand. En del söker lite varstans och får allt för många UC vilket leder till att det blir svårare att söka. Då är det bättre att få kollat upp på en bra sida vad det finns för lån och vad det är för lån som kan tänkas passa just dig.

Vad för lån behöver du?

Innan du jämför, fundera på vad det är för lån du behöver. Är det en bostad du ska köpa och det är bolån du vill jämföra? Eller är det något annat du behöver pengarna till? Ibland kan ett litet lån vara det man har behov av på grund av att det har inträffat något oväntat. Så fundera över det först, jämför sedan och sen kan du låna. 

Satsa på sparande

Även om det är smidigt att ta ett lån så är det bra att även se till att skaffa sig en buffert att ta av. Det gör man enklast genom att spara undan pengar varje månad. Att se över din budget och göra utrymme för sparande är en rätt så bra idé. Även om du inte kan spara så mycket till att börja med, så är det alltid bättre än att inte spara alls. Det allra bästa är att ha två former av sparande. En buffert för oväntade saker och ett målsparande, som är pengar för saker du vill köpa eller resor du vill göra till exempel. 

4 Jul 2019