Var ute i god tid när du vill sälja ditt hus

Att sälja sitt hus är en av de största affärer man gör så det ska man inte skynda på utan istället förbereda sig väl. Om du vet om att du tänker sälja huset så kan du långt innan det är dags faktiskt påbörja annonseringen. Du gör helt enkelt reklam för att ditt hus är kommande på bostadsmarknaden. De stora fördelarna med detta är att potentiella köpare blir varse om att ditt hus kommer att dyka upp för försäljning och du kan, tillsammans med din mäklare, samla på dig spekulanter i förväg. 

Hur länge innan försäljningen påbörjas kan man annonsera?

Det finns faktiskt inga regler som styr detta alls. Du kan således ha ditt hus som kommande objekt från några månader upp till flera år. (Källa: Ekonomifokus.se) Tänk bara på att om du väljer att ha din bostad som kommande under en väldigt lång period så kan de spekulanter som visat intresse tidigt falla bort eftersom de antagligen kommer att hitta andra hus som är till salu och eventuellt köpa dem. 

Om jag vill köpa ett hus jag hittar på kommande försäljningar då?

Även de som är sugna på att köpa hus har en stor fördel av att ha koll på hus som är på gång ut på marknaden. Man kan, om man ser ett intressant objekt, välja att kontakta mäklaren och be om att få en förhandsvisning. Man kan också lägga ett förhandsbud på huset. Är det ett tillräckligt attraktivt bud så kan du ro hem köpet innan huset ännu har gått ut till försäljning. 

12 Apr 2018