Vikten av att ha rätt kontorsmöbler

Jobbar man på en reklambyrå, så har man ofta ett stort kontor. Det är många gånger ett kontorslandskap man sitter i. Det tvistas i huruvida det är bra eller inte, men som reklamare, är det bra att kunna bolla idéer med varandra. En annan viktig sak är att man ser till att ha rätt sorts kontorsmöbler. Det gäller att sitta bekvämt i en kontorsstol och att man har ett bra skrivbord. I ett kontorslandskap är det även bra att ha skärmar, för att dela av om man har lust. Rätt funktioner är bra att ha på sina möbler. De bör vara bekväma att använda och ergonomiska. Om vi tänker en kontorsstol till exempel, så är det bra om den har hjul, justerbara armstöd och att det går att höja och sänka den. 

Skrivbord är viktigt för ett kontor

På ett kontor brukar varje anställd ha sin egen arbetsplats, även om man sitter i ett så kallat landskap. Det är bra att ha varsitt skrivbord, så att man har sin egen arbetsyta. Detta skrivbord bör vara anpassat för den person som sitter vid det. Det är inte fel att satsa på ett skrivbord som går att höja och sänka så att man kan välja om man vill sitta på kontorsstolen, eller stå vid skrivbordet. 

Utöver det är det bra att satsa på andra gemensamma ytor, som fikarummet, mötesrummet och så vidare, så att man har bra kontorsmöbler och vilomöbler med för den delen. Det gör arbetsmiljön så mycket bättre att vara i!

25 Nov 2017