Viktigt med bra balans i ekonomin

Att ha en bra balans i ekonomin är viktigt för både privatpersoner och för företagare. En sak många funderar på, är om man ska välja bensinkort eller kreditkort. Det hela handlar ju om hur man nyttjar det så att säga. Många som skaffar ett kort är för att de vill ha rabatten som kan komma med den när man tankar. Det kan även komma andra erbjudanden med ett kort. Om det är så att du bara tankar med kortet och inte använder det till annat, då är det bra med ett bensinkort som enbart är för just det om man säger. Dock finns det kreditkort som kan vara bra, för de ger såpass många andra bra erbjudanden. 

Ett kort för alla tillfällen

Om det är så att du dels tankar och dels köper andra saker med kort, då är det bra att skaffa ett så kallat vanligt kreditkort. Samma sak om du tankar vid flera olika kedjor av bensinstationer. Du kan då få rabatter och erbjudanden samt reseförsäkringar med mera. Vilket kreditkort som passar dig får du själv fundera över. Det är ju bra att välja det som har lägst ränta samt bra villkor för övrigt.

Ha en sund ekonomi

Även om du har ett kreditkort så behöver du ju inte shoppa loss för det. Det ska ju betalas tillbaka. Så handla inte för mer än du har råd med att betala senare helt enkelt. Du kan se kreditkortet som en extra buffert. 

2 Oct 2019